Seminar 2 april 2019

Autisme zakelijk bekeken

Organisatoren

De vijf organiserende partijen van het Seminar Kracht van Autisme werken ieder vanuit een andere werkvorm succesvol met medewerkers met hoogfunctionerend autisme. Een groot deel van werkend Nederland is nog onbekend met autisme op de werkvloer. Bedrijven laten het talent van deze doelgroep onbenut. Wij brengen hier graag verandering in door onze krachten te bundelen en dit seminar te organiseren.
Bekijk de onderstaande korte introvideo:

AutiTalent detacheert medewerkers met autisme. Het is onze missie om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en goed te begeleiden. De medewerkers van AutiTalent worden breed ingezet, van administratie tot juridisch en facilitair. Op vaste functies en projectmatig, op locatie van de opdrachtgever. Het werk wordt uitgevoerd met oog voor detail en bovengemiddelde concentratie. Onze medewerkers gaan door waar anderen stoppen. Naast detachering verzorgt AutiTalent ook werving & selectie en coaching van mensen met autisme die u zelf in dienst heeft.

www.autitalent.nl

Marjolein Vermeer: marjolein.vermeer@autitalent.nl

Carapax IT levert hoogwaardige IT-producten en oplossingen uitgevoerd door bovengemiddeld talentvolle medewerkers met autisme. Dit doen we op het gebied van software development, software testing, business intelligence, systeembeheer, data science, artificial intelligence en Internet of Things. Wij ontzorgen bedrijven, organisaties en overheidsinstanties door IT-werk voor hen uit te voeren in onze Competence Centers in Gouda en Eindhoven. Opdrachtgevers voldoen zodoende aan de Participatiewet. Wij werken onder andere voor TU/e, Made Smart Group, VolkerWessels, Buro BOOT en Ortec.

www.carapaxit.nl

Addy Borst: addy.borst@carapaxit.nl

ITvitae is gespecialiseerd in het werven, opleiden, coachen en bemiddelen van ICT-specialisten met autisme en hoogbegaafden. Als NBBU bemiddelings- en uitzendonderneming beschikken we over een landelijke pool van uitzonderlijke ICT-talenten gespecialiseerd in de richtingen: software developer, software tester, cyber security en data science specialist. Tijdens de inwerkperiode worden de kandidaten en werkomgeving ondersteund met jobcoaching. Inmiddels heeft ITvitae ruim 200 ICT-talenten opgeleid en duurzaam bemiddeld. Onze ICT-specialisten werken bij topwerkgevers zoals EY, Sogeti, Northwave, Centric en tientallen MKB-bedrijven.

www.itvitae.nl

Peter van Hofweegen: peter.vanhofweegen@itvitae.nl

Specialisterren is de expert voor testen van software. Vanuit de testfactory verzorgt Specialisterren flexibele testcapaciteit voor e-commerce, online portalen, websites, mobile apps en webapplicaties. Onze testers zijn flexibel inzetbaar van begin tot eind van uw project. Van geautomatiseerd testen, testing on demand tot testmanagement: Specialisterren staat voor hoogwaardige ICT-dienstverlening op maat. Met hun oog voor detail, extreem hoge concentratie en accuratesse staan de testers van Specialisterren garant voor hoge kwaliteit. Specialisterren, uw betrouwbare partner bij digital transformation.
www.specialisterren.nl

Sjoerd van der Maaden:sjoerd@specialisterren.nl

Swink helpt (mid) corporate klanten op het gebied van content management, data analytics en cybersecurity dienstverlening. Daarvoor zetten we de buitengewone talenten in van mensen met autisme. Deze talenten laat Swink bloeien door het creëren van de juiste werkomstandigheden en begeleiding. Dat is een win-win situatie: wij creëren de banen voor een groep mensen die moeilijk aan het werk komt, de klanten krijgen verrassende dienstverlening van hoge kwaliteit terug.

www.swinkwebservices.nl

Niels van Buren: n.vanburen@swinkwebservices.nl

Speciale dank aan:

Schuberg Philis, die bij het horen van de zoektocht naar een geschikte locatie, ons direct uitnodigde voor een zeer gastvrije kennismaking. Schuberg Philis ondersteunt het seminar van harte en heeft de presentatieruimte en drankjes en hapjes beschikbaar gesteld. Ilja Heitager: "Bij Schuberg Philis weten we dat teams tot buitengewone prestaties in staat zijn als we unieke, individuele krachten bundelen, met oog voor persoonlijke behoeften. Daarom ondersteunen we van harte dit seminar: we houden van dingen wél mogelijk maken."

www.schubergphilis.com

Willem van Spaendonck

  • Willem van Spaendonck is een echte verbinder en werkzaam bij U-Stal en Onbeperkt aan de Slag. De door hem georganiseerde bijeenkomsten over autisme en werk kenmerken zich doordat de ontmoeting tussen werkgever en de persoon centraal staat. Ditmaal heeft hij het initiatief genomen om vijf social enterprises die met mensen met autisme werken bij elkaar te brengen en een nieuw evenement te organiseren; de Kracht van Autisme! “Ik hoop van harte dat dit seminar erin slaagt om grote bedrijven de kracht van autisme te laten zien en te inspireren om mensen met autisme aan te nemen. Dat zou een prachtig resultaat zijn.”
  • Annemarie van Gaal die direct positief reageerde op ons verzoek het seminar te willen leiden als dagvoorzitter en zich hier geheel belangeloos voor heeft vrijgemaakt.
  • Dr. Jeanet Landsman, voor haar toezegging om belangeloos het wetenschappelijke deel van het seminar voor haar rekening te willen nemen en te vertalen naar praktische handvatten.

Seminar Kracht van Autisme wordt van harte aanbevolen door:

Seminar 2 april 2019

Autisme zakelijk bekeken. Achtergronden, succesfactoren, randvoorwaarden, praktijkcases.
Dagvoorzitter Annemarie van Gaal.

Locatie

Schuberg Philis

Boeing Avenue 271

1119 PD Schiphol-Rijk